Τον δρόμο της εξόδου από το Χ.Α. επιλέγει να ακολουθήσει το Πλαίσιο, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Γεράρδο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κώστα Γεράρδο, να υποβάλλουν προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Πλαίσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ο Γεώργιος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 66,71% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος κατέχει άμεσα το 15,47% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, υπέγραψαν ως βασικοί μέτοχοι που κατέχουν συνολικά το 82,18% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, συμφωνία μετόχων, με την οποία συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συντονιστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιδιώξουν (α) κοινούς στρατηγικούς στόχους ως προς τον έλεγχο της Εταιρείας και (β) τη διαγραφή της από το Χ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσφερόμενο τίμημα για τις μετοχές που δεν κατέχουν ανέρχεται στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή, την ώρα που η μετοχή του Πλαισίου έκλεισε σήμερα στα 3,15 ευρώ. Όσο για την μέση σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακή τιμή της Μετοχής («ΜΣΧΤ») κατά τους τελευταίους έξι μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης ανέρχεται σε 3,17 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση αυτή της οικογένειας Γεράρδου εδράζεται στο ότι η πραγματική αποτίμηση της εταιρείας δεν αντικατοπτρίζεται στο ταμπλό του Χρηματιστήριου - τα τελευταία δύο χρόνια όπου η Πλαίσιο καταγράφει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα η αποτίμηση στο ταμπλό του ΧΑ δεν είχε ανέβει. Σημαντικό ρόλο ωστόσο έπαιξε και το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσιάζει ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα οπότε και δεν έχει ανάγκη άντλησης κεφαλαίων, ενώ τα διαχειριστικά κόστη για την παραμονή σε οργανωμένη αγορά παραμένουν υψηλά. Παράλληλα σταθμίστηκε και η ανάγκη για ταχύτερες αποφάσεις, ειδικά σε μια επιχείρηση στο χώρο του λιανεμπορίου. Στην τρέχουσα συγκυρία των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, απαιτείται ευελιξία και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, κάτι που δεν είναι εφικτό όσο η Πλαίσιο παραμένει εισηγμένη.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα της εταιρείας, στο εννεάμηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 302.793 χιλ. ευρώ έναντι 303.489 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 0,2%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) παρουσίασαν μείωση, ήτοι κατά 7,6%, και σε απόλυτα μεγέθη διαμορφώθηκαν σε 5.663 χιλ. ευρώ έναντι 6.127 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 11.110 χιλ. ευρώ έναντι 11.447 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,9%. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) μειώθηκαν κατά 4,6% και διαμορφώθηκαν σε 4.350 χιλ. ευρώ έναντι 4.560 χιλ. ευρώ.