Η μετοχή της Mytilineos έκλεισε με άνοδο 2,07% και ανήλθε στα 22,6 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου ο Γενικός Τζίρος «φλερτάρει» με το ορόσημο των 1.000 μονάδων.

Mε τον τζίρο να εκτοξεύεται στο τέλος της συνεδρίασης, άλλαξε χέρια πακέτο 1,2 εκατομμύρια μετοχών, συνολικής αξίας 23 εκατ. ευρώ, το οποίο πέρασε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στον έλεγχο της Morgan Stanley.

Οι τίτλοι αντιστοιχούν στο 0,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η αξία του πακέτου φτάνει τα 23,1 εκατ. ευρώ. Στη Mytilineos έγιναν στη σημερινή συνεδρίαση δυο ακόμα πακέτα, ένα 28.999 μετοχών στα 22,22 ευρώ (αξίας 644,3 χιλιάδες ευρώ) και ένα 30.000 μετοχών.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η εισηγμένη θα παρουσιάσει τα Οικονομικά Αποτελέσματά της σε περιβάλλον Metaverse, που αποτελεί μόα παγκόσμια καινοτομία. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, η MYTILINEOS θα δημοσιεύσει το Flash Note για τα Οικονομικά Αποτελέσματα 2022 και πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, θα χρησιμοποιεί 3D απεικόνιση. Γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο για να κάνει μια τέτοια παρουσίαση, απεικονίζοντας τα οικονομικά μεγέθη σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της και με τόση λεπτομέρεια.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που τώρα αναπτύσσεται στη διεθνή επιχειρηματικότητα για εταιρικές παρουσιάσεις, για πρώτη φορά όμως για την αποτύπωση κανονιστικών υποχρεώσεων που απαιτούν πολυπλοκότητα και περιορισμένο χρόνο απόκρισης, όπως τα Οικονομικά Αποτελέσματα εταιρειών. Η 3D απεικόνιση των οικονομικών μεγεθών επιτρέπει σε διαφορετικά κοινά να κατανοήσουν καλύτερα και σε βάθος τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών, παρέχοντας μία πιο εύληπτη και προσιτή εμπειρία.