Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάκτωρ και Intrakat για την εξαγορά της θυγατρικής της πρώτης, ΑΚΤΩΡ, από τη δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα υπολογίζεται στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ. Εξ' όσων είναι γνωστό, η συμφωνία αφορά μόνο στον κατασκευαστικό κλάδο και όχι σε άλλους τομείς, (υπήρχαν σενάρια που ενέπλεκαν και τον τομέα παραχωρήσεων, αν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν δείχνει να συμπεριλαμβάνεται στο deal).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένει να κλείσουν κάποιες εκκρεμότητες και εφόσον όλα πάνε καλά η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχείς ημέρες.

Όπως έχουμε αναφέρει αυτή η συμφωνία δημιουργεί έναν νέο μεγάλο πόλο στις κατασκευές εταιρείες με συνολικό ανεκτέλεστο έργο κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ και μεγάλο μερίδιο αγοράς στον τομέα των υποδομών.

Όπως έχουμε σημειώσει εξαρχής η τριάδα Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη στόχευε στις πρώτες θέσεις του κατασκευαστικού κλάδου. Επίσης να αναφέρουμε ότι η Intrakat μαζί με την ΑΚΤΩΡ, αλλά και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, έχουν αναλάβει από κοινού μεγάλα έργα, ενώ συμμετέχουν σε κοινοπραξίες που διεκδικούν σημαντικά projects. Σε κάθε περίπτωση το deal που αναμένεται να ανακοινωθεί εκτός απροόπτου τις επόμενες ημέρες, θα αλλάξει το τοπίο στον κατασκευαστικό κλάδο.