Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από την 1η Ιουνίου, για περίπου 2 εκατομμύρια μισθωτούς ή κατά 7,14% για περισσότερους από 220.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

«Ο ΕΦΚΑ εναρμονίζει, όπως έχει υποχρέωση από την νομοθεσία, το καθεστώς συνταξιοδότησης μεταξύ των παλαιών συνταξιούχων, (δηλαδή εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τον Μάιο του 2016) και των νέων συνταξιούχων (που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016) που παράλληλα εργάζονται», σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα.

Μετά την αποχώρηση του Ελευθερίου Κρητικού, ο οποίος θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του από άλλη θέση, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τη θέση ως υποδιοικητή του ΕΦΚΑ καταλαμβάνει ο Νίκος Χουρδάκης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την εξαγορά της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλειών «Η Εθνική» («Εθνική Ασφαλιστική», Ελλάδα), από τη CVC Capital Partners SICAV FIS S.A. («CVC», Λουξεμβούργο).

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του φορέα στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την παράταση έως και την Τετάρτη 09/03/2022 της προθεσμίας, για τις ακόλουθες κατηγορίες

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 72,2% της Ευρωπαϊκής Πίστης από τον όμιλο Allianz και ταυτόχρονα η δημόσια πρόταση με τιμή 7,8 ευρώ ανά μετοχή. Μόλις συγκεντρωθεί το 90%, θα αακολουθήσει η διαδικασία εξόδου της εταιρείας από το Χρηματιστήριο. Σε φάση (υπερ)συγκέντρωσης ο κλάδος.

Για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολιάζοντας την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΦΚΑ είχε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, παρουσία της βουλεύτριας του κόμματος Μαρίας Απατζίδη. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης "περί δήθεν εκσυγχρονισμού" του ΕΦΚΑ που προωθεί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ