Μετά την ολοκλήρωση διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence), έκλεισε και επισήμως η συμφωνία του ΟΠΑΠ για απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στην Stoiximan. Ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει από κοινού με δυο μετόχους της TCB τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναφέρεται η ανακοίνωση του Οργανισμού, η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, μετά την ολοκλήρωση διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence), συμφώνησε στην απόκτηση του 51% των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό την GML Interactive Ltd ("GML"), 100% θυγατρική εταιρεία της TCB Holdings Ltd ("TCB"), έναντι συνολικού τιμήματος 94,86 εκατ. ευρώ, πλέον των καθαρών ταμειακών διαθεσίμων κατά την ημέρα κλεισίματος.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει τον από κοινού, με δύο μετόχους της TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων και ανταγωνισμού.

Ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε το 2017 έσοδα ύψους 136 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε περίπου 16 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του Ομίλου ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 30% σε ετήσια βάση στο 11μηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης, ενώ οι ενεργοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 29% έναντι του 2017. Η στρατηγική της Stoiximan παραμένει προσηλωμένη στην ενδυνάμωση της θέσης της στην εγχώρια αγορά και στην ενίσχυση του τεχνολογικού της προσανατολισμού, ενώ παράλληλα στοχεύει ενεργά στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της.