Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 38% εμφάνισε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 30,8 εκατ. ευρώ, έναντι 22,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης είναι αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων που σημείωσε η εταιρεία στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους ενώ σημαντικά συνέβαλλε και η αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού. Με το συγκεκριμένο τρόπο η εταιρεία κατάφερε να υπερσκελίσει τη μείωση των πωλήσεων προς την ξενοδοχειακή αγορά εντός και εκτός Ελλάδας.

Η εξαγωγική δραστηριότητα της Παπουτσάνης ενισχύθηκε κατά 38% το εννεάμηνο του 2020 σε σχέση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2019. Η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 14,5 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 47% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Το 27% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 9% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Συγχρόνως, η εταιρεία, από τις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2020, δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών με χρήση οινοπνεύματος.  Διαθέτοντας την παραγωγική ικανότητα και ευελιξία να καλύψει άμεσα και στο μεγαλύτερο βαθμό τις ανάγκες της χώρας, η εταιρεία επεδίωξε και κατάφερε να λάβει την έγκριση των αρμοδίων αρχών για την παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων.  Η κατηγορία των αντισηπτικών προϊόντων αναπτύσσεται συνεχώς και πλέον αριθμεί μία γκάμα με 10 διαφορετικούς κωδικούς σε εύρος μεγεθών και συσκευασιών, προκειμένου να ανταποκριθεί σε διαφορετικές ανάγκες και περιστάσεις, τόσο σε επίπεδο ατομικής χρήσης όσο και για τις ανάγκες βιομηχανικών και εταιρικών πελατών, μεγάλων καταστημάτων και ξενοδοχείων. 

Το μικτό κέρδος, επηρεαζόμενο θετικά από την ανάπτυξη πωλήσεων και τη μείωση του παραγωγικού κόστους, συνέπεια των επενδύσεων που υλοποιεί η εταιρεία, ανήλθε (για τον Όμιλο και την Εταιρεία) σε 10,3 εκατ. ευρώ έναντι 6,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, βελτιωμένο κατά 67%. Το μικτό περιθώριο κέρδους εμφάνισε βελτίωση και ανήλθε σε 33,5% έναντι 27,7% το εννεάμηνο του 2019.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων για τον Όμιλο και την Εταιρεία ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ, έναντι 1,3 το εννεάμηνο του 2019, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,5 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν (για τον Όμιλο και την Εταιρεία) σε κέρδη 6,3 εκατ. έναντι κερδών 2,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2019.