Παράταση της διαβούλευσης των φορέων για το master plan του Λιμένος Πειραιά ζητά από τον ΟΛΠ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, για να επιτευχθεί όπως σημειώνει ταύτιση απόψεων, αποφυγή αντιπαραθέσεων, αλλά και να δημιουργηθεί μία γέφυρα συνεργασίας.

Με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ, κάπτεν Φου Τσενγκ Κιουάιε, την οποία κοινοποίησε στον δήμαρχο Πειραιά, Ι. Μώραλη, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, αφού ενημερώθηκε αναφορικά με την σκοπιμότητα, τους στρατηγικούς στόχους και τις επενδύσεις του Master Plan, εκ μέρους των μελετητών, που ανέλαβαν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ζήτησε να δοθεί παράταση της διαβούλευσης των φορέων.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή:

«…Οι επίσημες απόψεις και παρατηρήσεις μας θα προκύψουν από τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π., που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2018, με βασικό θέμα το Master Plan της Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Επίσης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, μετά από σχετικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πειραιά και τον Αντιπεριφερειάρχη, υπάρχει ταύτιση θέσεων, αλλά και ερωτημάτων, που μας απασχολούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη και το αίτημα της Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τη χορήγηση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας Σχεδίων Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου, έως την 31η Οκτωβρίου 2018, προτείνουμε να παραταθεί και ο χρόνος της διαβούλευσης για ένα εύλογο διάστημα, ώστε να επιτευχθεί ταύτιση απόψεων, αποφυγή αντιπαραθέσεων, αλλά και να δημιουργηθεί μία γέφυρα συνεργασίας, με στόχο, το Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένος (Σ.Α.Λ.) και η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) Πειραιά, να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.

Παραμένω στη διάθεσή σας, ώστε το λιμάνι του Πειραιά να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ελληνικής οικονομίας».