Σημαντική αύξηση κερδών κατά 33,3% στα 49,2 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο ΟΛΠ κατά την χρήση του 2021, με τον κύκλο εργασιών να κλείνει επίσης με αύξηση, της τάξης του 16%, καθώς διαμορφώθηκε σε 154,2 εκατ.ευρώ έναντι 132,9 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2020. 

Ειδικότερα:

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 49,2 εκατ.ευρώ έναντι 36,9 εκατ.ευρώ της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση ποσού 12,3 εκατ. ή ποσοστό 33,3%. 
Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 36,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 39,4% σε σχέση με τα 26,4 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2020. 
Τέλος, το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή, ανήλθε σε 0,63 ευρώ, αυξημένο κατά 57,5% σε σχέση με το 2020 (0,40).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα παραπάνω ποσά αποτελούν την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της ΟΛΠ Α.Ε.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο Προβλήτας I στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων παρουσίασε αύξηση 13,9% στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, το Car Terminal σημείωσε αύξηση 40,6% στη διακίνηση οχημάτων, ο τομέας της κρουαζιέρας πέτυχε σημαντική ανάκαμψη με συνολικό αριθμό 379 κρουαζιερόπλοια και ο αριθμός των δεξαμενιζόμενων πλοίων στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής,  παρουσίασε αύξηση 16,5%.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 και δήλωσε: «Η συνεχής αύξηση του κύκλου των εργασιών του Οργανισμού παρά της δυσκολίες με τις οποίες όλοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι το προηγούμενο διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύει πως η ΟΛΠ Α.Ε. είναι μια εταιρεία με ανθεκτικότητα και ισχυρές βάσεις που υπεύθυνα συνεχίζει να εφαρμόζει και να υλοποιεί τη στρατηγική της για το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ήδη πια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης. Η υλοποίηση του υποχρεωτικού επενδυτικού προγράμματος της ΟΛΠ Α.Ε. συνεχίζεται σταθερά και με απόλυτη συνέπεια, η οποία, πέραν της ενδυνάμωσης της οικονομικής θέσης της εταιρείας, δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία. Με την ίδια αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε τη δυναμική πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, παραμένοντας πιστοί στο όραμα ο Πειραιάς να είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη και ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια στον κόσμο, σε όρους περιβάλλοντος, ψηφιοποίησης, κοινωνίας και διακυβέρνησης».