Η Τέρνα Ενεργειακή αξιολογεί επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, μετά την προσέλκυση ενδιαφέροντος για εξαγορά, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος, μεταδίδει το Bloomberg.

 

Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα συνεργάζεται με οικονομικό σύμβουλο για να μελετήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις, είπαν οι πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας. Για την Tέρνα Ενεργειακή, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει προσέγγιση από τουλάχιστον ένα μεγάλο ταμείο υποδομής, είπε η πηγή.

Η Terna Energy ελέγχεται από τον ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο ΓΕΚ Τέρνα, του οποίου ηγείται ο Γεώργιος Περιστέρης, θυμίζει το πρακτορείο.

Οι συζητήσεις βρίσκονται στα αρχικά στάδια και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε συναλλαγή, είπαν οι πηγές. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Tέρνα Ενεργειακή έχει πολλές επενδυτικές προσεγγίσεις από διάφορα funds, όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τον τελευταίο καιρό», είπε ένας εκπρόσωπος σε μια απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτημα του Bloomberg.

«Η εταιρεία αξιολογεί πάντα προτάσεις από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινωθεί σε αυτό το σημείο».