Ενισχυμένα κέρδη κατέγραψε η Capital Product Partners, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο πρώτο εξάμηνο του 2021, με ώθηση από την "καυτή" αγορά των containerships.

"Η βελτιωμένη επίδοση της εταιρείας αντανακλά τις ευνοϊκές συνθήκες στη ναυλαγορά των containerships, αλλά και το αυξημένο μέγεθος του στόλου μας" σημείωσε ο CEO της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, Τζέρι Καλογηράτος.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή κατέγραψε έσοδα 78 εκατ. δολαρίων στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, έναντι 70,2 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε τριμηνιαία βάση, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 39,8 εκατ. δολάρια από 36,5 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 46,2 εκατ. δολάρια το φετινό πρώτο εξάμηνο έναντι 15,3 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Στο τρίμηνο, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 307% από 8,7 εκατ. δολάρια στα 35,4 εκατ. Δολάρια.

"Αξιοποιήσαμε την εξαιρετική αγορά και πουλήσαμε δύο από τα πλοία μας σε τιμές σημαντικά υψηλότερες από αυτές στις οποίες τα αγοράσαμε πριν από μερικά χρόνια" σχολίασε ο κ. Καλογηράτος.

Σύμφωνα με τον CEO της Capital Product Partners, οι στόχοι που τίθενται για το επόμενο διάστημα είναι η επέκταση του στόλου με σύγχρονα πλοία και η ανανέωσή του, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος - εν μέσω πρακτικών ESG και επερχόμενων "πράσινων" κανονισμών - και η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

To Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,10 δολάρια ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το οποίο θα καταβληθεί στις 10 Αυγούστου.

Η Capital Product Partners διαχειρίζεται 16 πλοία, εκ των οποίων 15 είναι containerships και ένα bulk carrier.

Πηγή: Euro2day.gr