Έπειτα από τηλεδιάσκεψη εργασίας, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συμφώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Norwegian Cruise Line Harry Sommer και τον Senior Vice President Steve Moeller, ώστε η Norwegian Cruise Line να φέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες στην Ελλάδα από τις 2 Μαρτίου 2022 έως τις 22 Νοεμβρίου 2022.

Επιβεβαιώνεται έτσι η στρατηγική του υπουργού Τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προγραμματίζει να φέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες κρουαζιέρας το 2022 με 500 calls (προσεγγίσεις) στα ελληνικά λιμάνια, με τον Πειραιά για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια να αποτελεί homeport για 50 δρομολόγια.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμβατότητα των πλάνων της εταιρείας, με τον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με δεδομένο ότι το πρώτο δρομολόγιο της εταιρείας προγραμματίζεται για τις 2 Μαρτίου και το τελευταίο για τις 22 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού έθεσε προτάσεις για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών κρουαζιέρας, μέσω της διήμερης παραμονής τους στην Αθήνα, κάτι που θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη για την μελέτη που ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, η οποία περιέχει μεταξύ άλλων και ένα πλέγμα ενεργειών για την χρηστή διαχείριση της κρουαζιέρας, τόσο στους συγκεκριμένους προορισμούς όσο και σε εθνικό επίπεδο.Ο κ. Sommer ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια για τη συμβολή του στον εμβολιασμό των πληρωμάτων κρουαζιερόπλοιων και την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, πρώτα από όλες τις χώρες της Μεσογείου.