Προειδοποιητική 24ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση της «Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά-ΕΝΕΔΕΠ» ενός εκ των τριών σωματείων εργαζομένων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT).

 

    Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και επαναπρόσληψη και ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων.

   Εξω από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματιβωτίων Πειραιά βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η DPort Services η εταιρεία που διαχειρίζεται ένα φάσμα λιμενικών υπηρεσιών στο εμπορικό λιμάνι σε ανακοίνωσή της ζητεί την ανεμπόδιστη είσοδος των εργαζομένων που θέλουν να απασχοληθούν στο λιμάνι, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος, ενώ εκφράζει την «ανησυχία της σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων κάνοντας λόγο για «απίστευτης μορφής μεθόδευση που υποκινείται από κομματικούς μηχανισμούς με στόχο το λιμάνι».

    «θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, για την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και για τους περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους και συναλλασσόμενους με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου», αναφέρει η DPort Services.

   «Προσχηματική και αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει την απεργία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιώς που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ για τις 7 Φεβρουαρίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Εμπορικού Λιμένα Πειραιά («Συνδικάτο»).

   Το Συνδικάτο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι εκπροσωπεί την ισχυρή πλειοψηφία των εργαζομένων, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου τον περασμένο Δεκέμβριο (συμμετοχή περισσοτέρων των 1070 εργαζομένων έναντι 475 της ΕΝΕΔΕΠ).

   «Με τη νέα απεργιακή κινητοποίηση η ΕΝΕΔΕΠ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αναταραχής για λόγους που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων αλλά με πολιτικά παιχνίδια των κομματικών εντολέων της» τονίζει το Συνδικάτο.

   «Η απεργία είναι σε εξέλιξη, αποφασιστικά απαντάμε στους εκβιασμούς, την τρομοκρατία της εργοδοσίας και συμμετέχουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων της ΕΝΕΔΕΠ.

   Για «επιχείρηση τρομοκράτησης των απεργών της COSCO» κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών ΠΕΠΡΝ.