Ως κορυφαίο μικτό αμοιβαίο κεφάλαιο (Α/Κ) για το 2022, αναδείχθηκε το Optima Greek balanced, της Optima asset management ΑΕΔΑΚ, θυγατρικής της Optima bank χάρη στην καλύτερη απόδοση που πέτυχε, ανάμεσα στα 45 αμοιβαία κεφάλαια της ίδιας κατηγορίας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η Optima asset management ΑΕΔΑΚ, υιοθετώντας τον προσανατολισμό της τράπεζας για την παροχή της βέλτιστης τραπεζικής εμπειρίας και στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης σειράς επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών, σύστησε στο επενδυτικό κοινό το Α/Κ Optima Greek balanced μικτό εσωτερικού τον Απρίλιο του 2021. Το συγκεκριμένο Α/Κ έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά επενδύοντας σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μετοχών, τίτλων σταθερού εισοδήματος (ομόλογα, ομολογίες) και μέσων χρηματαγοράς» τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Πλεονέκτημα του Optima Greek balanced» όπως αναφέρεται «είναι η ευελιξία της επενδυτικής στρατηγικής που μπορεί να ακολουθεί, διαμορφώνοντας τα επενδυτικά ποσοστά κατανομής περιουσιακών στοιχείων ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η διαφοροποίησή του βρίσκεται στο ότι είναι το πρώτο Α/Κ, το οποίο διανείμει όλα τα μερίσματα μετοχών, κουπόνια ομολόγων αλλά και κέρδη, κάθε χρόνο στους επενδυτές του».

«Στον δύσκολο γρίφο της επενδυτικής κατανομής πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων και σε μια απαιτητική επενδυτική χρονιά, όπου μετοχές και ομόλογα κινήθηκαν πτωτικά, με μεγάλη μας ικανοποίηση βλέπουμε το αποτέλεσμα της ποιοτικής δουλειάς μας να αποτυπώνεται και στην απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου Optima Greek balanced για το 2022. Με απόλυτο σεβασμό στην εμπιστοσύνη των πελατών μας και με οδηγό τη συνεχή εξέλιξη, καταφέραμε το συγκεκριμένο Α/Κ να είναι σημείο αναφοράς με την καλύτερη απόδοση στην ελληνική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων της κατηγορίας του» υπογράμμισε με τη σειρά του, ο CEO της Optima asset management ΑΕΔΑΚ κ. Αριστοτέλης Παναγιωτάκης.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Α/Κ, το έντυπο «βασικών πληροφοριών PRIIPs KID» και το ενημερωτικό δελτίο, στην ελληνική γλώσσα, μπορούν να αντληθούν από τις ιστοσελίδες:

https://www.optimabank.gr/support-area/synergazomenoi-oikoi

https://www.optimaaedak.gr/