Ισχυρή άνοδο σημειώνει για την Τετάρτη το bitcoin και τα άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, καθώς η ανησυχία για την First Republic Bank ωθεί εκ νέου τους επενδυτές στα crypto.

Το bitcoin έφτασε να ανεβαίνει 8% στα 29.828 δολάρια, ενώ το ethereum έφτασε να κερδίζει 6% στα 1.957 δολάρια. Και τα δύο κρυπτονομίσματα απέχουν από τα υψηλά έτους, των 30.000 δολαρίων και των 2.000 δολαρίων αντιστοίχως που βρέθηκαν προ δύο εβδομάδων.

Το θετικό κλίμα για τα crypto ήρθε εν μέσω των νέων αμφιβολιών για τη σταθερότητα των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, με τη μετοχή της First Republic Bank να σημειώνει πτώση 50% στη συνεδρίαση της Wall Street την Τρίτη. Η τράπεζα είδε τις καταθέσεις της να μειώνονται κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια. Εντός του 2023, ο τίτλος της First Republic έχει χάσει άνω του 90% της αξίας του.

Η καταβαράθρωση της First Republic συμπαρέσυρε σε ισχυρές απώλειες αρκετούς τίτλους περιφερειακών τραπεζών, με την Western Alliance να χάνει 5,6%, την Pacίfic West 9% και την Charles Schwab σχεδόν 4%. Ως εκ τούτου με πτώση 4% έκλεισε και ο δείκτης των περιφερειακών τραπεζών SPDR S&P Regional Banking ETF, ενώ ο τραπεζικός δείκτης SPDR S&P Bank ETF έχασε 3%.