Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Απρίλιο, με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 22% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης το πρώτο τετράμηνο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% επίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 549,16 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,81%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 14,81% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 13,71%.

Στο πρώτο τετράμηνο του έτους, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 3,59 δισ. ευρώ και μερίδιο 21,68%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 16,29% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 13,60%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.