Η βραχεία λίστα των Βραβείων Βιβλίου Public μπαίνει σε τελική φάση 2.500 βιβλία, 1.800 συγγραφείς, 160 εκδότες.

Οι τελικές λίστες υποψηφίων «έκλεισαν», το κοινό θα αποφασίσει τους τελικούς νικητές στο www.publicbookawards.gr

Στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public οι αναγνώστες μέσα από 181.522 ψήφους, διάλεξαν στην πρώτη φάση, ανάμεσα από τις εκδόσεις του 2018, και ανέδειξαν τις τελικές δεκάδες, τις «μικρές λίστες» των υποψηφίων για τα μεγάλα βραβεία.

Από σήμερα ξεκινά το τελικό στάδιο της ψηφοφορίας, που θα αναδείξει τους μεγάλους νικητές. Το www.publicbookawards.gr υποδέχεται κάθε μέλος της βιβλιοφιλικής κοινότητας, για να επιλέξει με τις ψήφους του τους μεγάλους νικητές. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ανάδειξης των νικητών στα 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες.

Εκτός από τα βραβεία του κοινού, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες:

Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο αφορά όλους τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους που συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2019, αφήνοντας το στίγμα τους με την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε.

Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο: Στο ειδικό βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο» συμμετέχουν Έλληνες εκδότες με τίτλους Μεταφρασμένης Λογοτεχνίας από συγγραφείς του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώτη έκδοση το 2018 (πρωτότυπη γλώσσα τα αγγλικά). Σε συνεργασία με το British Council ψήφισαν οι Rachel Stevens, Senior Programme Manager για τη Λογοτεχνία στο British Council και Dr James Miller, συγγραφέας και Senior Lecturer Αγγλικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο του Kingston, οι οποίοι ανέδειξαν τη short list των 10 τίτλων από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί νικητές μετά τις ψήφους της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει το Public σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.

Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public: Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public

Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα

Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στις 13 Ιουνίου στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, μεταξύ αυτών και την παρουσία του συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Anthony Horowitz, ο οποίος θα απονείμει το βραβείο στην κατηγορία

Τιμώμενη Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο.