Κλειστά, αύριο, λιανικό εμπόριο και τράπεζες, ανοικτά φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων. Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων σε Αττική και περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία, θα είναι ανοικτά από 10 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, αύριο, Τρίτη, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους. 

Σε ετοιμότητα το ΕΣΥ για το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, παρουσία του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τους διοικητές των ΥΠΕ για την εκτίμηση της κατάστασης στα νοσοκομεία, λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, η εφημερία εξελίσσεται ομαλά και έχει διασφαλιστεί η πλήρης παρουσία του προσωπικού για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Παράλληλα, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι πλήρως εξοπλισμένα για να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες και ήδη έχουν προχωρήσει σε διακομιδές όπου απαιτείται, ενώ βρίσκονται και σε ετοιμότητα στις εξόδους της Αττικής Οδού σε συνεννόηση με τα επιχειρησιακά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ με τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Αττικής συντονίζουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Προς εξυπηρέτηση των πολιτών τα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα και αύριο στην Αττική είναι τα ακόλουθα:

Σήμερα εφημερεύουν:

- Θριάσιο

- Ασκληπιείο

- Ερυθρός Σταύρος

- Ιπποκράτειο

Αύριο εφημερεύουν:

08.00 με 14.30

- Κωνσταντοπούλειο

- Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς

- 417 ΝΙΜΤΣ

14.30 με 22.00

- ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενη ημέρα)

- Αλεξάνδρα

- Λαϊκό

- ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης)

- Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας