Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα και η ενέργεια χτυπούν κόκκινο με αποτέλεσμα να είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή τη διάταξη που θα «ξεκλειδώνει» την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά πριν από το Πάσχα.

Εκτακτο βοήθημα για περίπου 1,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας εκπόνησε η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με στόχο να ανακουφίσει έστω και προσωρινά τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που βάλλονται από τις ανατιμήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως για την «επιταγή ακρίβειας» το επικρατέστερο σενάριο αφορά σε «αντιγραφή» του μοντέλου που ακολουθήθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με καταβολή επιδόματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ καθώς και διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους περίπου 250.000 δικαιούχους.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, το επίδομα θα δοθεί κοντά στο Πάσχα και δικαιούχοι θα είναι «αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα». Σημειώνεται ότι το επίδομα Χριστουγέννων είχε χορηγηθεί σε περίπου 800.000 συνταξιούχους με ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 14.400 ευρώ με παράλληλο κριτήριο ακίνητης περιουσίας (έως 200.000 ευρώ). Για κάθε δικαιούχο, το ποσό των 250 ευρώ προσαυξανόταν κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος. Αντίστοιχο επίδομα εξετάζεται να δοθεί και για περίπου 170.000 ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.