Η Brambles, η παγκόσμια εταιρεία λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας που δραστηριοποιείται σε 60 χώρες μέσω της επωνυμίας CHEP, ανανεώνει την υποστήριξή της στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) και στο δίκτυό της για τρία ακόμη χρόνια.

Η συνεργασία μεταξύ της Brambles και της FEBA ξεκίνησε το 2016, όταν οι δύο εταιρείες άρχισαν να συνεργάζονται για την μείωση της πείνας και της φτώχειας, του υποσιτισμού και της σπατάλης τροφίμων σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο το 2020, η FEBA συγκέντρωσε 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να ανταποκριθεί στην έκτακτη ανάγκη της πανδημίας του COVID-19 και να διασφαλίσει τη συνέχεια της δραστηριότητας των Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων. Συνολικά 860.000 τόνοι τροφίμων αναδιανεμήθηκαν σε όλη την Ευρώπη, φτάνοντας 12,8 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πάνω από 48.000 φιλανθρωπικές οργανώσεις και 335 Τράπεζες Τροφίμων.

Με την τριετή ανανέωση της συνεργασίας τους, η Brambles θα συνεχίσει να παρέχει γνώσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και θα συνεισφέρει σε είδος, πχ μέσω εκπαίδευσης και εθελοντικής παροχής συμβουλών σε θέματα ασφάλειας, logistics και διαχείρισης αποθήκης, καθώς και δωρεές για τη χρηματοδότηση των λειτουργιών της FEBA. Η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης το πρόγραμμα εθελοντισμού της, επιτρέποντας στους υπαλλήλους της να περάσουν τρεις εργάσιμες ημέρες υποστηρίζοντας τοπικές τράπεζες τροφίμων. Η CHEP παρέχει επίσης τις παλέτες της για να βοηθήσει τις δραστηριότητες των Τραπεζών Τροφίμων, με αυτές τις πλατφόρμες να θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τις καθημερινές λειτουργίες και για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της διανομής τροφίμων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, η Brambles συνέβαλε στη δραστηριότητα των μελών της FEBA βοηθώντας στην αναδιανομή περίπου 300.000 τόνων τροφίμων που μεταφέρθηκαν σε παλέτες της CHEP.

Η Angela Frigo, Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Brambles για τη δέσμευσή της να καταπολεμήσει την πείνα, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη σπατάλη τροφίμων ενώ ταυτόχρονα βαδίζουμε προς την αειφορία. Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την Brambles για να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της για να βοηθήσουμε στην αύξηση της αποτελεσματικότητας στις Τράπεζες Τροφίμων στην Ευρώπη. Η συμμετοχή της είναι ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για το μέλλον του οργανισμού μας».

«Η αντιμετώπιση της επισιτιστικής ασφάλειας και η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι - και ήταν πάντα - μέρος του προγράμματος αειφορίας της CHEP» δήλωσε ο David Cuenca, Πρόεδρος, CHEP Europe. «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις Τράπεζες Τροφίμων για να παρέχουμε τρόφιμα που έχουν περισσέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2025 και η συνεργασία μας με τη FEBA θα είναι καταλύτης για αυτόν τον στόχο. Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε μαζί τους την ίδια αποστολή και το ίδιο όραμα ώστε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και την κοινωνία μας».

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχετικά με την CHEP

Η CHEP διακινεί περισσότερα αγαθά σε περισσότερους ανθρώπους και σε περισσότερες τοποθεσίες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο. Χάρη στις παλέτες, τα κιβώτια, τα εμπορευματοκιβώτια και τον καίριο ρόλο της στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, οι μεγαλύτερες επωνυμίες ανά τον κόσμο εμπιστεύονται την CHEP για να διακινήσουν τα αγαθά τους με πιο αποτελεσματικό, αειφόρο και ασφαλή τρόπο. Ως πρωτοπόρος της οικονομίας κοινής χρήσης, η CHEP δημιούργησε μία από τις πλέον αειφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες επιμελητείας χάρη στις πλατφόρμες της, οι οποίες τίθενται σε κοινή χρήση και επαναχρησιμοποιούνται σύμφωνα με ένα μοντέλο που είναι γνωστό ως «κοινή χρήση συσκευασιών». Φιλοδοξία της CHEP είναι να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και στην κοινωνία, μέσω της καινοτόμου εφαρμογής ανανεώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων. Η CHEP παρέχει πρωτίστως τις υπηρεσίες της στους κλάδους προϊόντων ταχείας κατανάλωσης (π.χ. ξηρά τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, υγείας και προσωπικής φροντίδας), φρέσκων προϊόντων, ποτών, λιανικής πώλησης και γενικών βιομηχανικών εφαρμογών. Με περίπου 11.500 εργαζομένους, η CHEP πιστεύει στη δύναμη της συλλογικής ευφυΐας μέσα από τη διαφορετικότητα, την ένταξη και την ομαδικότητα. Η CHEP έχει στην ιδιοκτησία της περίπου 345 εκατομμύρια παλέτες, κιβώτια και εμπορευματοκιβώτια μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 750 κέντρων εξυπηρέτησης, υποστηρίζοντας περισσότερα από 500.000 σημεία επικοινωνίας με τους πελάτες για διεθνείς επωνυμίες, όπως η Procter & Gamble, η Sysco και η Nestlé. Η CHEP ανήκει στον Όμιλο Brambles και δραστηριοποιείται σε περίπου 60 χώρες, με εντονότερη παρουσία στη Βόρεια Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την CHEP, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.chep.com. Για πληροφορίες σχετικά με τον όμιλο Brambles, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.brambles.com.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA)

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) ιδρύθηκε το 1986 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συγκεντρώνει 335 Τράπεζες Τροφίμων και υποκαταστήματα, με μέλη σε 24 χώρες και συνδεδεμένα μέλη σε 5 χώρες στην Ευρώπη. Ανακτούν τα πλεονάζοντα τρόφιμα, μεγάλο μέρος των οποίων διαφορετικά θα πετιόταν και τα αναδιανέμουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και κοινωνικά κέντρα που φροντίζουν άτομα που έχουν ανάγκη. Το 2020, η FEBA Food Banks κατάφερε να διανείμει 860.000 τόνους τροφίμων σε 12,8 εκατομμύρια άπορους ανθρώπους μέσω 48.126 φιλανθρωπικών οργανώσεων και χάρη στον επαγγελματισμό 37.016 εργαζομένων (85% εθελοντές).