Πρόβα τζενεράλε των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με διώροφη μεζονέτα στην Κηφισιά 300 τ.μ. με δύο θέσεις πάρκινγκ. Τιμή εκκίνησης τα 718.915 ευρώ, που είναι η εμπορική της αξίας, με τη συνολική οφειλή της ιδιοκτήτριας του ακινήτου στα 1,2 εκατ. ευρώ. Η μεζονέτα είναι ιδιοκτησίας της συζύγου του Τρύφωνα Αποστολόπουλου, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, με τις μετοχές των Σιγάλα, ΑΤΤΙΚΑΤ, Νηματεμπορική κ.λπ. 

Στους «μπαταχτσήδες»-και για συμβολικούς λόγους-έχουν στοχεύσει οι τράπεζες, ενώ οι δανειστές έχουν συνδέσει την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με τη γ’ αξιολόγηση.

Γράφει η ΤΡΑΠΕΖΟκόμος

Επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Eurobank που έχει να δει το «χρώμα του χρήματος» από το 2013. Με δεδομένο ότι οι τράπεζες στο σύνολο τους έχουν αποφασίσει να στοχεύσουν –και για λόγους συμβολικούς– στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, προφανώς η ιδιοκτήτρια δεν προσέφυγε από το 2013, όποτε καταγγέλθηκε το δάνειο, μέχρι σήμερα στην τράπεζα για να ρυθμίσει την οφειλή της.

Εκτός από τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους για το συγκεκριμένο ακίνητο και οι εκπρόσωποι των θεσμών, αλλά και το SSM, που βρίσκονται στην Αθήνα, έχουν στραμμένη της προσοχή τους στο πρώτο e-σφυρί, καθώς η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, με την 3η Δεκεμβρίου να έχει τεθεί ως ορόσημο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, σήμερα θα δοκιμαστεί και τεχνικά το σύστημα, μέσω του οποίου επρόκειτο να γίνουν –σύμφωνα με το πινάκιο– 10 πλειστηριασμοί. Ωστόσο, οι 8 αφορούσαν ακίνητα εκτός Αττικής, σε πόλεις που οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή τους, ενώ ένας ακόμα που αφορούσε θέσεις στάθμευσης δεν θα γίνει καθώς υπάρχει ανακοπή.

Ανακοίνωση της ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα, πάντως, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο που αρχίζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ διευκρινίζει ότι ο στόχος της διαμαρτυρίας δεν αφορά τον πλειστηριασμό του συγκεκριμένου ακινήτου, δηλαδή της μεζονέτας στην Κηφισιά, αλλά στρέφεται ενάντια «στους αντιδημοκρατικούς και αδιαφανείς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που με πραξικοπηματικές μεθόδους εγκαινιάζουν η κυβέρνηση Τσίπρα και η μνημονιακή τάξη πραγμάτων με όργανο τον Ρούσκα και τα ''κοράκια'' που αντιπροσωπεύει».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, μπορεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να αρχίζει με μεγάλα ακίνητα «για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας, αλλά στην πραγματικότητα έχει αποκλειστικό στόχο την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας με αδιαφανείς και ταχύρρυθμες διαδικασίες κατ’ απαίτηση των δανειστών. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στις 3:30μ.μ. συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα ειρηνοδικεία της όλης της χώρας».