Σε υψηλό 11ετίας «εκτοξεύεται» η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν και την Τρίτη την προοπτική η Fed να κάνει το πιο επιθετικό βήμα μέχρι σήμερα στον αγώνα της για τη μείωση του ραγδαίου πληθωρισμού αυξάνοντας τα επιτόκια δανεισμού.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανεβαίνει 7 μονάδες βάσης στο 3,44% και διαπραγματεύεται κοντά σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2011.

Η απόδοση του ομολόγου 2 ετών αυξήθηκε 14 μονάδες βάσης στο 3,425% ενώ η απόδοση του ομολόγου 30 ετών σημείωσε άνοδο κατά 5 μονάδες βάσης στο 3.423%.

Μετά το τέλος του Μαΐου όπου βρέθηκε στο 2,74%, η απόδοση του 10ετούς εκτοξεύτηκε υψηλότερα αυτόν τον μήνα, καθώς τα «κακά μαντάτα» από το μέτωπο του πληθωρισμού ανάγκασαν τους επενδυτές να «ξεπουλήσουν τα ομόλογα και να αυξήσουν τα στοιχήματά τους για επιθετική σύσφιξη της Fed.

Οι κινήσεις της Τρίτης καταγράφονται αφού το 10ετές σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στην απόδοση του του από το 2020 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η καμπύλη αποδόσεων του 2ετούς και 10ετούς Δημοσίου τη Δευτέρα αντιστράφηκε για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου, κάτι που παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές γιατί συχνά θεωρείται ως δείκτης ύφεσης.