Με αυξημένο ποσό επιδότησης και μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων έρχεται τον Ιούλιο ο δεύτερος κύκλος του Fuel Pass με στόχο τη στήριξη των νοικοκυριών από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα.

Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το μοντέλο του «Fuel Pass» για το επίδομα στη βενζίνη και θα συνεχίσει την επιδότηση του ντίζελ κίνησης στην αντλία με τις οριστικές αποφάσεις να κλειδώνουν και να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Το νέο πακέτο παρεμβάσεων που εξετάζεται προβλέπει:

1. Fuel Pass Sequel: Το επίδομα για τη βενζίνη θα συνεχίσει να χορηγείται τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το ποσό της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος γύρος του Fuel Pass. Παράλληλα θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ.

2. Συνέχιση της επιδότησης στην αντλία για το ντίζελ κίνησης και μετά τον Ιούνιο με αύξηση του ποσού της επιδότησης πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα.

3. Υψηλότερη επιδότηση στα υγρά καύσιμα για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

4. Αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο την συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.