Με σημαντική βελτίωση των μεγεθών έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους για τον όμιλο της Motor Οil σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν απόψε.

Συγκεκριμένα σε επίπεδο εξαμήνου τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 932 εκατ. ευρώ έναντι 251 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 686 εκατ. ευρώ από 121 εκατ. ευρώ πέρυσι και ο κύκλος εργασιών σχεδόν διπλασιάστηκε ανερχόμενος σε 7,9 δισ. ευρώ (90%) εξαιτίας του συνδυασμού αύξησης των τιμών των προϊόντων και του όγκου πωλήσεων.

Όπως προκύπτει από την οικονομική έκθεση η άνοδος της κερδοφορίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στον συνδυασμό της βελτίωσης των περιθωρίων και της ανόδου της κατανάλωσης καυσίμων τόσο στην εσωτερική όσο και στην διεθνή αγορά (αεροπορικά και ναυτιλιακά καύσιμα).

Σε επίπεδο τριμήνου τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 614 εκατ. ευρώ από 122 εκατ. ευρώ πέρυσι και τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 488 εκατ. ευρώ από 56 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε προσαρμοσμένη βάση τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου ήταν 509 εκατ. ευρώ από 93 εκατ. ευρώ πέρυσι.