Οι Έλληνες οδηγοί ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος από το ετήσιο εισόδημά τους σε καύσιμα όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη που εκπονήθηκε από το confused.com για το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ειδικότερα, οι οδηγοί στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ξοδεύουν το 13,13% του εισοδήματός τους σε καύσιμα κάθε χρόνο, ήτοι 1.153,26 ευρώ ετησίως για να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους. Η τιμή ανά λίτρο καυσίμου στη χώρα μας ανέρχεται σε 2,40 ευρώ σύμφωνα με την έρευνα και αποτελεί την τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη. Τα καύσιμα είναι ακριβότερα μόνο στη Φινλανδία (2,53 ευρώ ανά λίτρο) και την Ολλανδία (2,48 ευρώ ανά λίτρο).

Η Ελλάδα κατακτά την πρωτιά στην ποσόστωση της δαπάνης του μισθού επί των καυσίμων, με την Πορτογαλία να κατατάσσεται δεύτερη στη μελέτη, με τους οδηγούς της να ξοδεύουν σχεδόν το 1/10 (συγκεκριμένα 9,79%) των ετήσιων απολαβών τους για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τους οδηγούς να δίνουν το 8,21% του μισθού τους κάθε χρόνο να γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους. Ο ετήσιος λογαριασμός καυσίμων για τους Βρετανούς οδηγούς είναι ο τρίτος υψηλότερος

Οι οδηγοί στο Λουξεμβούργο σπαταλούν μόνο το 3,76% του ετήσιου εισοδήματός τους για καύσιμα, καθώς διαθέτει την φθηνότερη τιμή καυσίμου ανά λίτρο στην Ευρώπη, η οποία φτάνει στα 1,90 ευρώ/λίτρο.

«Το ποσό που δαπανάται για τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου πιάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος από τους μισθούς των οδηγών. Για να μειώσετε το κόστος του αυτοκινήτου σας, πρέπει να γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε μειώστε την κατανάλωση καυσίμου» υπογραμμίζει ο ειδικός στην ασφάλιση αυτοκινήτων, Άλεξ Κίντρεντ.