Την ώρα που το "λουκέτο" για την ερχόμενη Τρίτη έχει ανακοινωθεί και με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για την πορεία του κλάδου της εστίασης που βρίσκεται σε οριακό σημείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις εκκλήσεις για στήριξη με όρους όπως "άδικο" και "αχαριστία".

Με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή του Open το πρωί της Παρασκευής, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στις φωνές απόγνωσης των εκπροσώπων της εστίασης, λέγοντας ουσιαστικά πως, αυτές, δεν θα πρέπει να ακούγονται καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος, όπως είπε, έχει λάβει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι οι άνθρωποι του λιανεμπορίου παραπονέθηκαν για τη στήριξη στην εστίαση, σε αντίθεση με αυτή που λαμβάνουν οι ίδιοι.

"Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Καββαθάς, θα πρέπει να βάλει στο δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: "Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται".

Χαρίτσης: "Από υπεύθυνοι έγιναν αχάριστοι"

Τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασε μέσω Twitter ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, έγραψε: "Χτες υπεύθυνοι για τη μετάδοση του κορονοϊου, σήμερα "αχάριστοι". Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κοινωνικούς φορείς σαν εσωτερικούς εχθρούς ή κακομαθημένα παιδιά. Ακόμα χειρότερα, επιχειρεί να στρέψει τον ένα κλάδο απέναντι στον άλλο. Είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της πανδημίας και οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης. Η εστίαση, όπως και το λιανεμπόριο, διεκδικούν το αυτονόητο: να μείνουν όρθιοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Έχουν την απόλυτη στήριξη μας".