Το κυβερνητικό έργο του Οκτωβρίου παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο και τη σχετική ανάρτηση στο twitter του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη τα έργα αφορούσαν στα εξής:

ΕΡΓΑ Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μία ιστορική μέρα για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία. Μία προσπάθεια ετών ευοδώθηκε με την είσοδο στο Ναυπηγείο Ελευσίνος του Ιταλικού Κολοσσού Fincantieri με την ONEX Shipyards. Το Σωματείο πανηγύρισε την συμφωνία.

Pfizer: Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον 'Αλμπερτ Μπουρλά, έγιναν τα εγκαίνια της επένδυσης της Pfizer στην Θεσσαλονίκη.

Lamda Helix: Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη εγκαινιάστηκε το εργοτάξιο για την δημιουργία του μεγαλύτερου Data Center στην Ελλάδα από την εταιρία Lamda Helix που προσφάτως εξαγοράστηκε από την Digital Realty.

Cisco: Με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, την Μαρία Αντωνίου από το γραφείο του πρωθυπουργού και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco.

Πύργος Πειραιά: Αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος που επί της θητείας μου και με δική μου φροντίδα και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του δήμου Πειραιώς και ξεκίνησαν οι εργασίες και θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή ενός κτηρίου που από μικρός το θυμάσαι σαν «φάντασμα», του Πύργου του Πειραιώς.

Χωματερής Φυλής: Υπογράψαμε τη Σύμβαση για τις Εργασίες Αποκατάστασης και Ανάπλασης της Χωματερής Φυλής σε έκταση 1.500 στρεμμάτων και τη δημιουργία Σύγχρονου Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ηλιακής Ενέργειας Συνολικής ισχύος 10 MW με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 26 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το ΠΔΕ.

ΕΣΠΑ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠA.

«My Data»: Στο ΕΣΠΑ πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης λογιστών - φοροτεχνικών

Κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΤΜΕΔΕ για το 80% του δανείου.

Προς υλοποίηση τα πρώτα 49 έργα έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον 3.412 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται στην Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ »- 192 εκατ. ευρώ οι διατιθέμενοι πόροι.

Επιπλέον 1.544 επιχειρήσεις του τουρισμού και 151 γυμναστήρια - παιδότοποι εντάσσονται στις σχετικές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ - Στα 57,2 εκατ. οι διατιθέμενοι πόροι.