Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Clean Sky και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα με στόχο τη χάραξη κοινής στρατηγικής για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθησή του.

«Η συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Clean Sky - του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας στο χώρο της Αεροναυπηγικής - προσφέρει στρατηγικής σημασίας ευκαιρίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ερευνητικών φορέων της περιφέρειας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΒ Ζαχαρίας Γκίκας.

«Είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που συνεργάζεται με το Clean Sky 2, το μεγαλύτερο ερευνητικό έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προϋπολογισμού 4 δις ευρώ, υιοθετώντας πράσινες τεχνολογίες στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Έχουμε στόχευση και στρατηγική για τη Στερεά, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Clean Sky 2 JU, Τιιτ Γιουριμάε παρουσίασε το πρόγραμμα του Clean Sky και αναφέρθηκε στις ευοίωνες προοπτικές που διανοίγονται με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.