Την πρότασή του για την ψήφο των ομογενών κατέθεσε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Την πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των ομογενών επανακατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία, όπως είπε, δίνεται επιτέλους το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται να δώσουμε αυτό το δικαίωμα όχι μόνο στους ομογενείς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, αλλά και στους νέους ανθρώπους οι οποίοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης. Το αυτονόητο αυτό δικαίωμα πρέπει επιτέλους να κατοχυρωθεί νομοθετικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί η πρόταση νόμου δεν έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή. Και ελπίζω, μετά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, να έχει και ο ίδιος αντιληφθεί πόσο σημαντικό θα είναι να χορηγήσουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδος», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.