Μήνυμα στήριξης για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλαν ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Οι δηλώσεις τους ήρθαν καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών βρίσκονται στο Κίεβο μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, θέλοντας να δείξουν τη στήριξη τους στην εμπόλεμη Ουκρανία, καθώς οδεύουμε προς τον 4ο μήνα από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Σολτς είπε πως η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, προσθέτοντας όμως πως κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια ώστε να ξεκινήσει επίσημα τις συζητήσεις ένταξης στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Ντράγκι σημείωσε «το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλω να στείλε είναι πως η Ιταλία θέλει την Ουκρανία εντός της ΕΕ. Και αυτό το μήνυμα θα στείλω κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, που αφορούν την ΕΕ. Δεν μπορούμε να τους στερήσουμε το να είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας» ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.