«Θα στηρίξουμε τους καταναλωτές φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα απέναντι στις εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει με τους 700.000 οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

«Εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών που καταναλώνουν φυσικό αέριο γιατί δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να αφήξουμε νοικοκυριά στην καρδιά του χειμώνα να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους» είπε ο υπουργός Ενέργειας για να συμπληρώσει «πέρσι είχαμε στηρίξει τα νοικοκυριά και μέσω του αυξημένου επιδόματος θέρμανσης που είχαμε συμπεριλάβει και καταναλωτές φυσικού αερίου, αλλά και με επιδοτήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου».

Στην ερώτηση με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτή η στήριξη, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «όλα αυτά τα συζητάμε το υπουργείο Οικονομικών που είναι το αρμόδιο υπουργείο. Θα σας πούμε περισσότερα όταν μετά την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Θοδωρή Σκυλακάκη και μετά φυσικά την έγκριση του πρωθυπουργού, καταλήξουμε τελικά στα πιο δίκαια και πιο εστιασμένα στήριξης αυτών που ιδιαίτερα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τον επόμενο χειμώνα».

«Θα στηρίξουμε και τους καταναλωτές φυσικού αερίου τον χειμώνα απέναντι σε αυτές τις εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.