Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας προς την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο και τα σύνορα της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφεύγει τη ρητορική, η οποία δεν ταιριάζει στο αξίωμά του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει άσκοπη ένταση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ο κ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Παράλληλα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αθήνα, τη Δευτέρα.

«Καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της Τουρκίας που οργανώθηκε από ένα ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου. Αναμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να συλλάβουν τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης εναντίον της σημαίας μας και να τους παραπέμψουν το συντομότερο δυνατό ενώπιον της δικαιοσύνης».