«Η απόφαση της κυβέρνησης της Ισπανίας για κατάργηση του ΦΠΑ σε ορισμένη προϊόντα έχει πυροδοτήσει στα εγχώρια κοινωνικά δίκτυα μία παραπλανητική προσπάθεια πλασαρίσματος ενός αφηγήματος ότι αντίστοιχα πράγματα θα μπορούσε να κάνει και εδώ μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει το ΜέΡΑ25.

«Όσο είμαστε σε καθεστώς μνημονιακής επιτροπείας, που φρόντισε ο κ. Τσίπρας να είμαστε έως τουλάχιστον το 2060, ακόμα και τα ελάχιστα στα οποία προχωράει η κυβέρνηση της Ισπανίας δεν μπορούν να γίνουν στη χώρα μας, αν δεν υπάρξει ρήξη με τις δεσμεύσεις στις οποίες συνηγορούν τα κόμματα του μνημονιακού τόξου», σημειώνει και καταλήγει:

«Διότι αν μπορούσαν να γίνουν τα όσα λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν προχώρησε σε αυτά μετά την έξοδο -όπως αυτός ισχυρίζεται- από το μνημόνια τον Αύγουστο του 2018; Γιατί πολύ απλά αυτά για να γίνουν στη χώρα μας απαιτείται ρήξη, την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει πλέον αυταπάτη».

ΜέΡΑ25: Ο κ. Γιατρομανωλάκης προέβη σε δηλώσεις λέγοντας για άλλη μια φορά χονδροειδή ψέματα για τους καλλιτέχνες

«Μετά τη χθεσινή ηχηρή κινητοποίηση των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης όσον αφορά το ταπεινωτικό ΠΔ υποτίμησης των σπουδών των καλλιτεχνών και υποβάθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους, με το πέρας της οποίας, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης προέβη σε δηλώσεις λέγοντας για άλλη μια φορά χονδροειδή ψέματα από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά τον καλλιτεχνικό κόσμο», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

«Ο κ. Γιατρομανωλάκης ανέφερε πως τα όσα ρυθμίζονται αιφνιδίως στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν αφορούν τα σχολεία και την εκπαίδευση, τις προσλήψεις αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών στα σχολεία, στο Δημόσιο και τους εποπτευόμενους φορείς. Ο κ. Γιατρομανωλάκης ψεύδεται. Τα ίδια έλεγε η κυβέρνηση και μες την πανδημία όσων αφορά το μητρώο, τα ίδια λέει όσον αφορά το κατά πόσο όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για "χρηματοδοτικά εργαλεία"», αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ο κ. Γιατρομανωλάκης λέει ακόμα ότι το ΠΔ δεν εξισώνει τις σπουδές των καλλιτεχνών με αποφοίτους λυκείου. Ο κ. Γιατρομανωλάκης ψεύδεται και πάλι, καθώς αυτό ακριβώς κάνει το σχετικό διάταγμα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει, εκτός εάν δεν έχει καμία επαφή με όσα προχωρούν οι συνάδελφοι του, λοιποί επιτελάρχες της Μητσοτάκης ΑΕ από άλλα συναρμόδια υπουργεία, όπως αυτό του Εσωτερικών και του Παιδείας».

«Ο κ. Γιατρομανωλάκης δηλώνει ακόμα πως η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για την καλλιτεχνική εκπαίδευση της χώρας. Ουδέν ψευδέστερον και πάλι από τον κ. Γιατρομανωλάκη, ο οποίος μάς λέει ότι η κυβέρνηση ανοίγει έναν διάλογο, αφού πρώτα, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, αποφάσισε, εξέδωσε και δημοσίευσε ένα διάταγμα, το οποίο προχωράει σε όλα αυτά τα αδιανόητα», σχολιάζει το ΜέΡΑ25. «Στο μόνο στο οποίο ήταν ειλικρινής ο κ. υφυπουργός είναι ότι τα ίδια δρομολόγησε και μεθόδευσε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και συνολικά όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που και στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού προχώρησαν τα σχέδια για ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα και κολλέγια και τα σχέδια συγκεντροποίησης συνολικά του καλλιτεχνικού κλάδου», συμπληρώνει.

«Κύριε Γιατρομανωλάκη, κύριοι της κυβέρνησης, η κοινωνία δεν χρειάζεται τη δική σας στρεβλή απόδοση της πραγματικότητας. Χρειάζεται αυτό για το οποίο η χώρα μας είναι ονομαστή: Την απόδοση της πραγματικότητας μέσα από το φίλτρο των καλλιτεχνών μας, χωρίς εσείς και όλοι οι προηγούμενοι από σας να τους στήνετε διαχρονικά εμπόδια που η ολιγαρχική, απολίτιστη κυβέρνησή σας απλά απογείωσε σε ντροπιαστικό επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.