Άμεση ήταν η ανταπόκριση του προέδρου της Κομισιόν, μετά από αίτημα του Δημήτρη Παπαδημούλη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις θανατηφόρες πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Ο κ.Γιούνκερ διαβεβαίωσε ότι «οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων Ελληνικών αρχών».

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζει τη θλίψη για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό αλλά και την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα. 

«Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια των θανατηφόρων πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και την κεντρική Ελλάδα.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Μια τραγωδία σε ένα από τα κράτη μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη.

Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών» αναφέρει συγκεκριμένα στην δήλωσή του.

 

Με ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, και ο επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, εκφράζει την αλληλεγγύη του.

«Είμαι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα» αναφέρει . Στην ίδια ανάρτηση με αφορμή την πολύνεκρη θεομηνία που έπληξε το πρωί τη Δ. Αττική, ο Χρήστος Στυλιανίδης διαβεβαιώνει πως «η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας».