Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση των υποκλοπών, ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση - Πόρτα σε... τηλεφώνημα Γεραπετρίτη και άτυπη ενημέρωση από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Σε δήλωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκηγια το γεγονός ότι ήταν αντικείμενο παρακολούθησης από την ΕΥΠ αλλά και για την προσπάθεια του Μαξίμου και της Κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και fake news. Zήτησε επίσης τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι ειναι δημοκρατικό καθήκον όλων να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των Ελλήνων.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Σήμερα, μετά από όλα αυτά , παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ. Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν  να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαία όλα αυτά, κύριε Μητσοτάκη; 8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών

Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους  η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα».

Διαρροές για τηλεφώνημα Γεραπετρίτη και η άτυπη ενημέρωση από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει δηλώσεις για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

Λίγο πριν ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητήσει δημοσίων εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών στο θέμα των παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τον κάλεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης δεν ανταποκρίθηκε.

Αμέσως μετά, βγήκε ανακοίνωση-άτυπη ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το θέμα αυτό:

«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής  Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνοντας "καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όλα στο φως».