«Δεν χρειάζεται να στοκάρουν προϊόντα οι πολίτες, δεν υπήρχαν ούτε θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, οι καταναλωτές πρέπει να αγοράζουν ότι αγόραζαν συνήθως και ότι τους χρειάζεται». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σχετικά με τις ελλείψεις προϊόντων στην αγορά.  σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση προχωρά με στοχευμένη στήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Επίσης σε ερώτηση σχετικά με το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «Το πασχαλινό τραπέζι θα είναι όντως πιο ακριβό, ο πληθωρισμός έφθασε στο 8% στην Ελλάδα, γι΄ αυτό και στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά», ενώ σημείωσε: «κρατάμε δυνάμεις γιατί δεν ξέρουμε το βάθος της κρίσης, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες».

«Καθημερινά γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της αισχροκέρδειας. Αυτοί που θα σκεφτούν να αισχροκερδήσουν, να ξέρουν ότι θα είμαστε παντού, με ελέγχους σε όλη την επικράτεια και θα επιβάλουμε τα υψηλότερα πρόστιμα που προβλέπονται», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Ο κόσμος έχει άγχος και δικαιολογημένα έχει άγχος», είπε ο ίδιος σχετικά με την ενεργειακή κρίση και το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δρομολόγησε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως έκανε με 43 δισ. ευρώ την περίοδο του κορονοϊού και τώρα με την ενεργειακή κρίση, ενισχύει τους πολίτες με 4 δισ. ευρώ.

«Υπάρχει ο ασύμμετρος παράγοντας του πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Παπαθανάσης, προσθέτοντας πως «ασφαλώς και δεν αρκούν τα μέτρα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει όλη την ακρίβεια. Γι' αυτό και στηρίζουμε στοχευμένα τις ευάλωτες ομάδες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, είπε ότι «μια οριζόντια μείωση ΦΠΑ δεν σημαίνει ότι θα στηριχθούν αυτοί πραγματικά που έχουν ανάγκη. Με τα στοχευμένα μέτρα, στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους πραγματικά έχουν ανάγκη», συμπληρώνοντας πως «όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και αξιολογούνται, όμως αυτό που στοχεύουμε είναι η στήριξη των συμπολιτών που έχουν ανάγκη» και ότι «μια μείωση του ΦΠΑ, ίσως δεν φτάσει στον τελικό καταναλωτή».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να μιλά για μειωμένους ελέγχους στην αγορά. Παραλάβαμε μια ανύπαρκτη υπηρεσία και την δημιουργήσαμε από την αρχή».