Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ήχησαν σήμερα σε όλη τη χώρα, με τους χώρους των πολιτικών ηγετών να μην αποτελούν εξαίρεση.

Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, δίπλα στο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συλλόγους και φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι του έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και του ευχήθηκαν υγεία και ευτυχία, προσφέροντάς του δώρα με πολλούς συμβολισμούς και παραδοσιακά προϊόντα συνδεδεμένα με τα έθιμα και την ιστορία του κάθε τόπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα πρώτα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία τον περίμενε έξω από το γραφείο του, και αμέσως μετά από τα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς στην Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Απευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι συμβολίζουν τους διαχρονικούς αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας. Όπως σημείωσε «Τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, με τα οποία σας περιβάλλουν οι Έλληνες, εντός και εκτός της Χώρας, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για το υψηλό σας φρόνημα και για το ανεπίληπτο ήθος σας».

Ακολούθησαν κάλαντα και ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Το Χαμόγελο του Παιδιού, τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης, τον Λαογραφικό Σύλλογο Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΚΡΗΤΕΣ», την Παιδική Χορωδία της Αστυνομίας, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων, το Σώμα Προσκόπων και τέλος τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος αντήλλαξε με όλους μικρούς και μεγάλους ευχές και τους χάρισε ένα αναμνηστικό με το εθνόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να θυμούνται την σημερινή επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από τα πιο χαρακτηριστικά δώρα, που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν και ένα δεντράκι από το Χαμόγελο του Παιδιού, που όπως τόνισε ο Πρόεδρός του κ. Γιαννόπουλος συμβολίζει την ελπίδα για να ριζώσει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

Επίσης, ιδιαίτερες ήταν και οι ευχές από τον Λαογραφικό Σύλλογο Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», οι οποίοι τόνισαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος τίμησε κατά την μέχρι στιγμής θητεία του την Ήπειρο όσο κανείς άλλος και του ευχήθηκαν να παραμείνει στην Προεδρία της Δημοκρατίας και για την επόμενη θητεία.

 

Κάλαντα στον Πρωθυπουργό

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα άκουσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Tην αρχή έκαναν τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», ο οποίος προσφέρει σπουδαίο έργο και στηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τον Σύλλογο Ασηγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και την Ένωση Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης». Ένας μικρός βρακοφόρος Κρητικός, ο οποίος θέλησε να πει δύο μαντινάδες, θύμισε στον πρωθυπουργό ότι τον είχε συναντήσει πέρυσι τέτοια μέρα: «Πέρυσι σου είπα μια μαντινάδα και βγήκες πρωθυπουργός, δηλαδή σου έφερα τύχη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μας φέρατε γούρι πέρυσι, να μας φέρετε και φέτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στα μέλη των συλλόγων που ταξίδεψαν από την Κρήτη για να του πουν τα κάλαντα και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Στις 13.00, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού, τους οποίους είχε συναντήσει το καλοκαίρι κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο. Ο κ. Μητσοτάκης χάρισε δώρα στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες που έψαλαν τα κάλαντα με παραδοσιακές ενδυμασίες. Τους ευχαρίστησε για το χρώμα που έφεραν στο Μέγαρο Μαξίμου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι στο νησί της Καρπάθου.

 

Κάλαντα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τα κάλαντα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τα κάλαντα είπαν το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδας και το χορωδιακό τμήμα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όλες και όλους».