Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή μεταξύ Σταύρου Κοντονή και Άδωνι Γεωργιάδη με επίκεντρο τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και αφορμή την αποφυλάκιση του κατ’ ομολογία δολοφόνου της εφοριακού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή στις κατηγορίες του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος, που το 2011 είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. 

«Σπέρνετε τρόμο και φαρμάκι στην κοινωνία, ενώ γνωρίζετε ότι αυτό είναι δόλιο που λέτε. Ο συγκεκριμένος καταδικασθείς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, είχε εκτίσει έξι χρόνια και είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου θα είχε απολυθεί με βάσει τον ποινικό κώδικα που ισχύει από το 1950». Ακόμα, ο κ. Κοντονής συντάχθηκε με την άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου, τονίζοντας ότι είπε το αυτονόητο, ότι οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα πάψουν κάποια στιγμή να υπάρχουν καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Κοντονή τρομερό θεατρίνο, ενώ υποστήριξε ότι ο προηγούμενος νόμος που καταργήθηκε από τον νόμο Παρασκευόπουλου προέβλεπε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών γιατί ήταν εξατομικευμένη η αποφυλάκιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για στοχοποίησή του και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα έχει αντίστοιχους αποσυμφορητικούς νόμους από το 2005.