Για αποτυχία των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε επίσης τραγική την κατάσταση στις ΜΕΘ και υποστήριξε πως η εξέλιξη θα ήταν καλύτερη εάν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης.

«Αν κάνατε ό,τι σας είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Μας είπατε ότι θα αρθεί το lockdown γιατί είναι αρνητικό να είναι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Πριν από λίγους μήνες όμως, όταν εμείς φωνάζαμε να μην κλείσετε την αγορά, μας κουνούσατε το δάχτυλο από αυτό το βήμα και λέγατε ότι δεν ισχύουν αυτά. Και σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθείτε την δική μας γραμμή. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ακούσαμε να ζητήσετε μια συγγνώμη. Σας φωνάζαμε να μην κάνετε καθολικό κλείσιμο της αγοράς, σας λέγαμε ότι χρειάζεται σχέδιο. Δεν το κάνατε. Τώρα λέτε ότι θα ανοίξετε το λιανεμπόριο προσεκτικά αλλά και πάλι κάνετε λάθη. Δεν θα πω όμως τίποτα. Γιατί θέλω πρώτα να δω τα αποτελέσματα».

«Δαπανήσατε 24 εκατ. ευρώ και πανηγυρίζετε, ενώ δεν πρέπει. Γιατί δεν είναι δικά μας. Είναι δανεικά και θα πρέπει να επιστραφούν. Τα δανεικά δεν είναι επιτυχία. Αντίθετα επιβάλλετε χρέη στις επόμενες γενιές» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε: «Αποφασίσατε το άνοιγμα του τουρισμού και η TUI πριν από ένα μήνα έκλεινε εισιτήρια για Γερμανούς τουρίστες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Ελλάδα. Ένα μήνα πριν! Αλλά το Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός δεν ήξεραν τι κάνει η TUI. Και βέβαια ο κ. Θεοχάρης για άλλη μια φορά έκανε το χατίρι στην TUI και τους Γερμανούς. Μα έτσι δεν ασκείς ελεύθερη και υπεύθυνη πολιτική. Ασκείς εγκλωβισμένη πολιτική».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την κατάσταση στις ΜΕΘ. «Μας είπατε ότι η κατάσταση εξισορροπείται στις ΜΕΘ. Μα βέβαια, αν έχουμε 80 θανάτους ημερησίως η κατάσταση εξισορροπείται- γιατί πεθαίνει κάποιος και τη θέση του στη ΜΕΘ παίρνει κάποιος άλλος που ήταν σε αναμονή. Ο διευθυντής του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη βγήκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και είπε ότι το σύστημα στην Αττική έχει καταρρεύσει. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται διασωληνώσεις μέσα στους θαλάμους. Μπορεί να γίνει ζημιά στον ασθενή».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε ότι έχουν δικαιωθεί. «Φωνάζαμε από τον Μάρτιο για τα τεστ. Σας λέγαμε ότι είναι λάθος να μην κάνετε τεστ. Σας φωνάζαμε ότι χρειάζεται απομόνωση κατ' οίκων για τα περιστατικά και όχι συνολικό lockdown. Τώρα το λένε και οι ειδικοί σας, οι οποίοι τότε έλεγαν άλλα. Κάνετε λάθος με το τεστ αυτοεξέτασης. Έχω δελτίο Τύπου εταιρείας ιατρικής βιοπαθολογίας/ εργαστηριακής ιατρικής που λέει ότι κάθε διαγνωστική εξέταση αποτελεί ιατρική πράξη βάσει νόμου, και ο πολίτης δεν μπορεί να κάνει ιατρικές πράξεις. Δεν μπορεί ούτε ο φαρμακοποιός να κάνει ιατρικές πράξεις. Γιατί υπάρχουν κίνδυνοι, να γίνει λάθος λήψη του δείγματος από τον αυτοεξεταζόμενο, μιλάμε για επικίνδυνο ιατρικό απόβλητο που διέπεται από ειδική νομοθεσία για την προστασία της δημόσιας υγείας, γιατί ένα αποτέλεσμα ψευδώς αρνητικό, μπορεί να οφείλεται σε μη σωστή λήψη δείγματος. Λέγαμε ότι το καθολικό κλείσιμο είναι παραλογισμός και οι ειδικοί σάς έλεγαν ότι θα κάνουμε lockdown μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα- και τελικά τα κρούσματα δεν μειώθηκαν. Και τώρα που είναι περισσότερα του κρούσματα αποφασίζετε να ανοίξετε την αγορά. Βγήκε δικός σας άνθρωπος σε τηλεοπτικό σταθμό και είπε χαρακτηριστικά: "ήταν αποτυχημένο το lockdown, αλλά χωρίς αυτό θα είχαν εκτοξευτεί τα κρούσματα. Αλλά τώρα που έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων δεν δουλεύει". Είσαστε σοβαροί; Το lockdown ήταν η αποτυχία της κυβέρνησης. Και αυτό μας δικαιώνει. Σας προειδοποιήσαμε ότι θα είναι καταστροφικό και τελικά καταστράφηκε η δημόσια υγεία, η οικονομία, η Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων είπε πως η Ελληνική Λύση δικαιώθηκε και στο θέμα των εμβολίων sputnik. «Η Σερβία κάνει εργοστάσιο παρασκευής. Η Αυστρία διαπραγματεύτηκε την αγορά 1 εκατ. δόσεων. Η Γερμανία δια του υπουργού υΥγείας ετάχθη υπέρ του εμβολίου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων λέει ότι εξετάζει το sputnik γιατί θα πρέπει να βρούμε και άλλες πηγές εφοδιασμού με εμβόλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Βελόπουλος ρώτησε «πόσοι είναι εκείνοι που πέθαναν από τον κοροναϊό και πόσοι από αυτούς είχαν υποκείμενα νοσήματα»- «θέλω τον αριθμό», είπε και σημείωσε:

«Γιατί εδώ έχω έναν πίνακα του ΕΟΔΥ όπου φαίνεται ότι αλλιώς μετράμε εμείς τους νεκρούς και αλλιώς τους μετρούν στις άλλες χώρες. Καταθέτω τον πίνακα στα πρακτικά. Επίσης, θέλω να μάθω όταν έχει κάποιος υποκείμενο νόσημα και πεθαίνει είναι από το ιό ή από το νόσημα; Όταν κάνει κάποιος το εμβόλιο μεταδίδει τον ιό ή όχι; Οι μεταλλάξεις του ιού αντιμετωπίζονται από το εμβόλιο;»