Δείτε όλη τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η οποία άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα βράδυ, με την σχετική ψηφοφορία

https://parltv.live.grnet.gr/webtv/

Με τις ομιλίες των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων, κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης.

Οι ομιλίες ακολουθούν αντίστροφη σειρά, της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, με τελευταίους ομιλητές, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που θα κλείσει τη συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι με την πρότασή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι στη διαχείριση των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, κακοκαιρία).

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν την ευκαιρία να αντιπαρατεθούν για πρώτη φορά χθες, με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη.

Η σημερινή συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 9 το βράδυ. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.