Θέατρο σκιών ''Η Novartis και οι 10 μικροί ήρωες ή νάνοι''... Καλύτερα νάνι-νάνι, παρά να ξενυχτάς, θα σκέφθηκαν... Ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων, δεν είναι πρέπον να εκτίθεται μόνον ο ένας στους 3, ή ένας στους 10. Άλλωστε οι...ανώνυμοι ως τώρα, πήραν το χρόνο τους, αλλά, ''δεν συνεμορφώθησαν'' και η διαγωγή τους εξακολουθεί να προκαλεί. Υποθέσεις ''Νονών' και ''νταβατζήδων'', αντιστρόφως αυτή τη φορά, οι πολιτικοί... ζήλεψαν. Και μία υπόθεση, αν ενθυμείστε, που αφορά στον ΔΕΔΔΗΕ και στα εκεί... ωραία συμβαίνοντα.

 Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι και αγαπημένα μου παιδιά!

- Τι γίνεται, ''όλος ο θίασος σκιών, βαράει παλαμάκια'';!

*** Θα μπορούσαν να γραφούν χιλιάδες σελίδες επί σελίδων, βιβλία με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τους εκάστοτε πολιτικούς σε διαφορετικούς κάθε φορά ρόλους, απέναντί τους ή όχι. Θα μπορούσαν να εμπνευστούν τολμηροί σκηνοθέτες έργα τύπου ''Νονού'' - αν και δε θα έβρισκαν χορηγούς - με τα ονόματα των επιχειρηματιών να δημιουργούν αγαπημένα δίδυμα και τρίδυμα, τα οποία στην επόμενη χρονική ή επαγγελματική φάση, συνήθως δεν αποτελούνται από τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ιδού οι Έλληνες ''Νονοί'' του σήμερα και οι συγκυριακές συμμαχίες τους.

 *** Ειδικά αυτή την περίοδο των θερμών αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο Novartis, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται γύρω από το άθλημα του ποδοσφαίρου, που έγινε εμπόριο για χοντρά πορτοφόλια και για κάθε είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες και πολιτικές διαδρομές, τα σενάρια, από όποια οπτική γωνία και αν τα δείς, οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι οι εγχώριοι ''Νονοί'', κάνουν παιχνίδι, το οποίο δυστυχώς δεν έχει κανόνες, ούτε καν αυτούς που υποτίθεται ότι διέπουν την δική τους ''οικογένεια''.
 
*** Θέλετε παραδείγματα;
- Το ποδοσφαιρικής έμπνευσης τρίγωνο Σαββίδη-Μελισσανίδη-Αλαφούζου, δεν υπάρχει πλέον. Οι δύο πρώτοι κρατάνε κάποιους διαύλους επικοινωνίας, αλλά καμμία σχέση με τους πρώτους θερμούς εναγκαλισμούς. Ο τρίτος της πάλαι ποτέ παρέας, γύρισε σαν... απατούσα σύζυγος στην παλιά (λυκο)φιλία με τον Μαρινάκη.
- Ο Μελισσανίδης, λέγεται ότι μαζί με τον Κόκκαλη, θέλουν κανάλι, το ''Ε'' κατ΄άλλους, το νέο του Βρυώνη ή το ''Κόντρα''; Ο Σαββίδης ψάχνει αγοραστή για το Έθνος και ο Μάρης που τα έσπασε μαζί του, ψάχνει για εφημερίδα και το σκέφτεται να διεκδικήσει νέο κανάλι - κάποιοι λένε με συμφέροντα Λάτση, δε νομίζω από όσα πληροφορούμαι.
- Ο Λάτσης παίζει μόνος του ακόμα, έχει και κάποιους δορυφόρους, αλλά τον βρίσκουν όλοι μπροστά τους, να διεκδικεί όλες τις μεγάλες δουλειές.
- Η οικογένεια Μπόμπολα, έχει σαν χαίνουσα πληγή τη σκληρή και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, διαμάχη με τους αδελφούς Καλλιτσάντζη στον Ελλάκτωρα, πέραν των άλλων προβλημάτων που σχεδόν την αποκαθήλωσαν από τις υψηλές θέσεις του εγχώριου επιχειρείν
- Ο Βαρδινογιάννης, ως συνήθως, διεκδικεί για τον εαυτό του και για λογαριασμό του την ισχύ του σιωπηλού και αθόρυβου μεν, αλλά ισχυρού παράγοντα, που τη γνώμη του επιζητούν σχεδόν όλοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Βέβαια, όλα τα πρόσωπα και όλες οι οικογένειες, φέρουν πίσω τους και έναν μύθο, που μπορεί και να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή στις προσδοκίες κάποιων...
- Πράττοντας άριστα και με διαφορετικά...ήθη και έθιμα, οι κ.κ. Μυτιληναίος, του ομώνυμου ομίλου και Περιστέρης, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκτιμούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να αντιμάχονται, αν και είναι πανίσχυροι και οι δύο. Μπορεί να διεκδικούν αρκετές φορές ίδιους στόχους και έργα, αλλά δεν έχουν δώσει δικαιώματα, έχοντας παράλληλα διαψεύσει και οι δύο τα προ μηνών σενάρια περί επικείμενης μετοχικής τους συνεργασίας. Και οι δύο όμιλοι - και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία - δεν έφυγαν από τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης, αλλά έμειναν και επενδύουν εδώ τα κεφάλαιά τους.
- Υπάρχουν και άλλα επιχειρηματικά ονόματα ''ειδικού βάρους'', αλλά προς το παρόν δεν υπεισέρχομαι σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς το σκάνδαλο Novartis μονοπωλεί το ενδιαφέρον και ορθώς - και...πλαγίως να το δείς, πάλι το ίδιο συμπέρασμα βγάζεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο Novartis, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, η αντιπολίτευση απέδρασε από την επιτροπή της Βουλής, μεγάλοι άνθρωποι είστε, βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Για το θέμα αυτό, συντόμως θα σας έχω μία νέα, πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή, που μέχρι τώρα έχει μείνει στο περιθώριο.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Σας έχω όμως σήμερα αποκαλύψεις, για ένα άλλο θέμα που αφορά στον ΔΕΔΔΗΕ, με το οποίο είχα ασχοληθεί σε άλλη συνάντησή μας και αφορά σε αποκαλύψεις ονομάτων των δύο άλλων προσώπων, που έχουν πάρει...διαζύγιο με την πραγματική εργασία τους, όπως τουλάχιστον με πληροφορούν αρμοδίως.

Σας θυμίζω, λοιπόν, τι είχα αναφέρει τότε, στις 13 Φεβρουαρίου, σε... πόνημα με τίτλο ''Είδαν φως και μπήκαν - Βγήκαν και δεν...ξαναπάτησαν'':

''Μήπως κάποιοι στον ΔΕΔΔΗΕ, αν και διορίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στην πολιτική, στην περίπτωση δηλαδή που έρθει η Νέα Δημοκρατία και γι' αυτό πουλάνε εξυπηρετήσεις σε διάφορα στελέχη της, όλων των βαθμίδων;

*** Και για να γίνω πιο σαφής: ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος, προσελήφθη το 2017 στον ΔΕΔΔΗΕ στην Κεντρική Ελλάδα. Προσέξτε τώρα. Η προκήρυξη της θέσης προέβλεπε ρητά ότι έπρεπε να παραμείνει στη θέση αυτή για 8 χρόνια και να μην μετατεθεί αλλού. Ω του θαύματος, όμως, αυτός βρέθηκε στην Αθήνα, στα κεντρικά, με…. απόσπαση που παρατείνεται βέβαια συνεχώς με εντολή του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ Νίκου Χατζηαργυρίου. Βέβαια στη δουλειά ο κ. Δέρβος δεν έχει πατήσει ποτέ, όπως πληροφορούμαι αρμοδίως.

***  Σημειώστε ότι για όσους προσλήφθηκαν μαζί με τον κ. Δέρβο ο όρος της παραμονής στην Κεντρική Ελλάδα τηρήθηκε με ευλάβεια. Δεν μετακινήθηκαν, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή οικονομικά προβλήματα.

***  Η προαναφερόμενη περίπτωση δεν είναι η μόνη που αφορά στον ΔΕΔΔΗΕ και στον Διευθύνοντα Σύμβουλό του κ. Χατζηαργυρίου, καθώς φαίνεται ότι η επιχείρηση έχει μετατραπεί σε κέντρο εξυπηρέτησης και άλλων ανθρώπων του προέδρου Κυριάκου και όχι μόνο.

*** Για παράδειγμα αναφέρω δύο ακόμα περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά σε πρώην διευθυντή του γραφείου του Άδωνι (χωρίς... απόσπαση από τον ΔΕΔΔΗΕ!) και η δεύτερη αφορά σε γνωστό μεγαλοπαράγοντα του Δήμου Αθηναίων. Και οι δύο, ω του θαύματος, επίσης εμφανίζονται ως… παρόντες στον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ απασχολούνται αλλού!

*** Επειδή λοιπόν οι εν λόγω κύριοι ( τα στοιχεία τους είναι γνωστά στη στήλη αλλά δεν τα αναφέρω προς το παρόν) είναι εξαφανισμένοι από τον ΔΕΔΔΗΕ, μήπως γι' αυτό - όπως διέφυγε από συνομιλητή μου - ο οργανισμός σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών για να καλύψει τις ανάγκες που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν οι προαναφερόμενοι;''

Ποιοί είναι λοιπόν, οι εν λόγω κύριοι; Ο ''αποσπασμένος'' στον Άδωνι Γεωργιάδη, λέγεται Δαβουρλής και ο δεύτερος είναι ο μάλλον πιό γνωστός του πρώτου, έχοντας ασχοληθεί για χρόνια με τα δημοτικά δρώμενα, ο Χ. Τεντόμας.

Πάσα (αποδεικτέα) διάψευση από τους προαναφερθέντες δεκτή, όπως και κάθε πειστική εξήγηση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτά και για σήμερα

Ο (άμα ζητήσω αποζημίωση για τα παραπάνω Novartisμένα φάρμακα που πήρα, θα πάρω ΤΙΠΟΤΑ; Και αριστερόχειρ όντας στα κουμπούρια)

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

(Υ.Γ.: Ζήτω το... ''Έθνος'' - να μην κλείσει, κρίμα)