Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, με τις τιμές των ΗΠΑ να βρίσκονται σε τροχιά για τον υψηλότερο διακανονισμό τους σε περισσότερες από 2 εβδομάδες, καθώς η Κίνα χαλαρώνει ορισμένα από τα μέτρα για την COVID-19, ενώ οι traders αναμένουν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου έκανε άλμα 2,7% στα 82,70 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές για το συμβόλαιο του πρώτου μήνα του νέου έτους έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το αργό Brent παράδοσης Φεβρουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κατέγραψε οριακές απώλειες 0,1%, στα 86,88 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 0,9% στα 2,4065 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 3,3734 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας άνοδο 0,3%. Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 1,6% στα 7,041 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.