Την παροχή έκτακτου χρηματικού επιδόματος σε υπαλλήλους της στη Βρετανία ανακοίνωσε η HSBC, με στόχο την ενίσχυση του προσωπικού για την ακρίβεια που σαρώνει την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με σχετικό memo της τράπεζας, οι χαμηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι θα λάβουν 1.500 στερλίνες με τη μισθοδοσία του Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, πλέον και οι 5 μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Βρετανίας προχωρούν σε έκτακτες ενισχύσεις προς τους υπαλλήλους τους, την ώρα που ο πληθωρισμός στην οικονομία της χώρας βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών.

Η Banco Santander ανακοίνωσε πως θα δώσει αύξηση σε 11.000 υπαλλήλους της στη Βρετανία κα η Barclays θα δώσει επίδομα 1.2000 στερλινών στους 35.000 υπαλλήλους της στη χώρα. Η NatWest θα δώσει περίπου 1.000 στερλίνες σε 22.000 υπαλλήλους από τον Σεπτέμβριο και η Lloyds έχει ανακοινώσει πως θα δώσει 1.000 στερλίνες στο προσωπικό της μέσα στο καλοκαίρι.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Αυγούστου, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στη βρετανική οικονομία.