Σχεδόν το 50% των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ δεν έλαβαν το λεγόμενο bonus επίτευξης στόχων, όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία των εργαζομένων ΠΟΕ-ΔΟΥ με αφορμή τη βράβευση των οργανικών μονάδων της ΑΑΔΕ για το 2021.

«Με τον Ν.4778/2021 η καταβολή των βραβείων επίτευξης στόχων γίνεται εφόσον ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 95% ή συνιστά λόγο ειδικής βράβευσης σύμφωνα με αποφάσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι υπάλληλοι που δεν λαμβάνουν το bonus καθολικά υπηρετούν σε ΔΟΥ και είναι αυτοί που εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες με τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης, σε υπηρεσίες που ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν έχει ολοκληρωθεί με συνέπεια να βιώνουν μια δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα. Συχνά έρχονται αντιμέτωποι με επιθέσεις από εξαγριωμένους φορολογούμενους ενώ δέχονται απειλές και μηνύσεις. Ο τρόπος που χορηγήθηκε για άλλη μια φορά το bonus αδικεί αυτούς τους συναδέλφους. Η διοίκηση της ΑΑΔΕ οφείλει να παρέμβει άμεσα και να θεραπεύσει τους λόγους και τις αίτιές που τόσο μεγάλο ποσοστό συναδέλφων αποκλείονται από την βράβευση. Οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και όχι ανέφικτοι» τονίζεται.

«Οι υπεύθυνοι πρέπει να παρακολουθούν και να συντονίζουν την πορεία της επίτευξης των στόχων κατά την διάρκεια του έτους και να παρεμβαίνουν όταν απαιτείται η προσαρμογή τους. Ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων πρέπει να αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω. Άλλωστε σύμφωνα με τα πρότυπα αριστείας το 85% πρέπει να αντικαταστήσει το 95%. Οι ειδικές βραβεύσεις δεν πρέπει να δίνονται κατά το δοκούν» προσθέτει η Ομοσπονδία.

«Καλούμε την διοίκηση της ΑΑΔΕ να διορθώσει όλες αυτές τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που δημιουργούν σε χιλιάδες συναδέλφους μας το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης! Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον διοικητή της ΑΑΔΕ και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να γίνει άρση της μεγάλης αυτής αδικίας» καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.