Σε υψηλό 3 ετών έχει σκαρφαλώσει από χθες το Bitcoin, ξεπερνώντας σήμερα Τετάρτη και τα 18.000 δολάρια, καθώς το τελευταία διάστημα περισσότεροι επενδυτές και εταιρείες στηρίζουν το ψηφιακό νόμισμα.

Η αξία του έχει ενισχυθεί κατά 70% από τον Σεπτέμβριο και βρίσκεται μόλις σχεδόν 10% χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών στα 20.000 δολάρια, το οποίο κατέγραψε τον Δεκέμβριο του 2017.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή προσεγγίζει το ιστορικό υψηλό, οι ειδικοί δηλώνουν ότι θα συνεχίζει να ενισχύεται. Οι επενδυτές τοποθετούνται, εν αναμονή το ψηφιακό νόμισμα να ξεπεράσει την «έλλειψη αξιοπιστίας» και να γίνει η κύρια χρηματοοικονομική ροή στον χρηματοπιστωτικό κόσμο και στις επενδύσεις.

Ο Σάιμον Πίτερς, της επενδυτικής πλατφόρμας eToro, δήλωσε: «Το Bitcoin έχει ξεπεράσει το κρίσιμο ορόσημο των 17.000 δολαρίων και φαίνεται να κινείται υψηλότερα. Τρία χρόνια μετά την κορύφωση του 2017, η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει ωριμάσει και ελκύει τους μεγαλύτερους επενδυτές, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως αντιστάθμιση στην προοπτική του υψηλότερου πληθωρισμού και των συνεχών κυβερνητικών μέτρων στήριξης».

Πηγή: naftemporiki.gr, Reuters