Με άνοδο ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, που αναμένεται να ολοκληρώσουν τον Απρίλιο με κέρδη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η συμφωνία συγχώνευσης των βρετανικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ Sainsbury's και ASDA.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε άνοδο 0,1% ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε νωρίτερα άνοδο 0,3%, ενώ ενισχύθηκε η διάθεση των επενδυτών για κινήσεις με ρίσκο καθώς αποκλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Κορέας και ανακοινώνονται ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Sainsbury's, η μετοχή της οποίας κατέγραψε άλμα 20% στο άνοιγμα της συνεδρίασης αφού η εταιρία συμφώνησε σε συγχώνευση ύψους 13,3 δισεκ. λιρών με την ASDA της Walmart.

Η Tesco, η οποία θα μπορούσε να χάσει την ηγετική της θέση σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς στη Βρετανίας από τον νέο όμιλο που θα προκύψει από τη συγχώνευση, σημείωσε πτώση 2,5%, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές των εταιριών του λιανεμπορίου. Οι μετοχές της Morrisons και της Marks & Spencer σημείωσαν πτώση 0,6% και 0,7% αντίστοιχα. Η γαλλική Carrefour, ωστόσο, ενισχύθηκε κατά 0,4% ενώ η Casino σημείωσε άνοδο 0,9%.

Άνοδο 1,5% σημείωσε η Deutsche Telekom αφού η γερμανική εταιρία κατέληξε σε συμφωνία ύψους 26 δισεκ. δολαρίων για τη συγχώνευση της T-Mobile US και της Sprint.