Νέες κατηγορίες με επίκεντρο τα σημεία πώλησης των Folli-Follie εξαπολύει με νεότερη ανακοίνωσή της η Quintessential Capital Management (QCM). Με μήνυση απαντούν τα FF. Πρόσθετο έλεγχο στα οικονομικά της FFG και αναλυτική επεξήγηση από το QCM, ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Νέο limit down για την μετοχή.

Η μετοχή των Folli-Follie υποχωρεί και σήμερα κατά 29,98% στα 7,52 ευρώ, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση της διοίκησης της εταιρείας με το επενδυτικό κεφάλαιο QCM.

QCM: Περιορισμένο το δίκτυο της FFG

Ειδικότερα, η QCM ισχυρίζεται ότι το δίκτυο σημείων πώλησης (POS), που διαθέτει ο όμιλος είναι 587 και όχι 630 όπως ισχυρίζονται τα Folli-Follie. Σημειώνει μάλιστα ότι τα επιβεβαιωμένα ως «ανοιχτά» σημεία είναι μόλις 289, με το fund να επισημαίνει ότι τα 92 εξ’ αυτών των σημείων έχουν κλείσει, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων χρίζει περαιτέρω διερεύνησης και χαρακτηρίζεται ασαφής, στην παρούσα φάση.

«Φοβόμαστε, με βάση τις αποδείξεις που συλλέξαμε και που παρουσιάσαμε στις εκθέσεις μας, πως ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της FF μπορεί να αποτελείται από πολύ μικρά σημεία πώλησης ή από πωλητές χονδρικής που πωλούν πολλά brands (εκ των οποίων η FF μπορεί να αποτελεί ένα ελάχιστο μόνο μέρος. Αυτά τεχνικά κατηγοριοποιούνται ως "σημεία πώλησης" όμως είναι απίθανο να παράγουν πωλήσεις 2,4 εκατ. δολαρίων/σημείο πώληση που υποδηλώνουν οι οικονομικές καταστάσεις της FF. Η FF θα πρέπει να συμπεριλάβει, μαζί με την οποιαδήποτε επικαιροποιημένη λίστα των σημείων πώλησης, τη φύση, το μέγεθος και τον όγκο πωλήσεων κάθε σημείου πώλησης», σημειώνεται.

Για τα ταμειακά υπόλοιπα

Σχετικά με τα ταμειακά υπόλοιπα, κάνει λόγο για έσοδα από τόκους 229.000 ευρώ επί ταμειακών υπολοίπων 328 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως «το υποδηλούμενο επιτόκιο είναι μόλις 0,07%. Αυτό το ποσό απαιτεί αποσαφήνιση από την εταιρεία», σημειώνει.

«Σε συνέχεια της χθεσινής μου δήλωσης και προκειμένου να καταστεί απόλυτα σαφές, θέτουμε σήμερα στην διάθεση του επενδυτικού κοινού αναλυτική λίστα όλων των σημείων πώλησης (POS) του Brand Folli Follie και προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να τα επισκεφτεί», σημειώνουν τα Folli-Follie και δημοσιοποιούν τη λίστα με τα σημεία πώλησης.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα