Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με την προσοχή να στρέφεται στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων. Κέρδη καταγράφει και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 10:14 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, αφού υποχώρησε χθες σε χαμηλό 22 μηνών εξαιτίας των αυξανόμενων αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και των γεωπολιτικών εντάσεων.

Παρά την ανάκαμψη, συνεχίζει να υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα κατά την οποία ο δείκτης STOXX κατέγραψε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Φεβρουάριο.

«Οι επενδυτές… βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας που είναι σε εξέλιξη, τις συνομιλίες για το Brexit, τη σύγκρουση της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό, την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και την πρόσφατη γεωπολιτική ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ», σχολίασε ο Χουσεΐν Σαγιέντ, αναλυτής στην FXTM.

Ενισχύεται και το ΧΑ

Ανοδικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω όμως χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα (11:35), διαμορφώνεται στις 643,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,36%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,99 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,28%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,63% και ο τραπεζικός δείκτης 1,97%.