Να ξεπεράσει το όριο του 1 τρισ. δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία για πρώτη φορά, ετοιμάζεται η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet. Θα είναι η τέταρτη από τις μεγάλες τεχνολογικές που θα φτάσει το σημείο-ορόσημο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μετοχή της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης έχει κάνει ράλι 7% από την αρχή της χρονιάς, με στήριξη από τις ελπίδες για ακόμη μία άνοδο-ρεκόρ στις διαφημίσεις, όταν ανακοινώσει αποτελέσματα στις 3 Φεβρουαρίου. Η μετοχή της ενισχύεται 0,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Δευτέρας, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία φτάνει στα 919,08 δισ. δολάρια.

Η τεχνολογική εταιρεία πλησιάζει ένα σημαντικό όριο, σε μία στιγμή που έχει γυρίσει σελίδα η ηγεσία της, καθώς τον περασμένο μήνα απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση που δημιούργησαν ως φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Stanford, το 1998, οι Larry Page και Sergey Brin. Η αλλαγή έχει φέρει νέες ελπίδες στη Wall Street, αναμένοντας ότι υπό το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Sundar Pichai, η Alphabet θα είναι πιο πειθαρχημένη όσον αφορά τις δαπάνες, οδηγώντας τη μετοχή της υψηλότερα.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε το 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τον Αύγουστο του 2018. Ακολούθησε η Microsoft, που σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση $1,26 τρισ. και η Amazon. Τις τεχνολογικές εταιρείες ξεπέρασε η Saudi Aramco, που έχει σήμερα χρηματιστηριακή αξία 1,87 τρισ. δολάρια.

Πηγή: euro2day.gr