Το «πράσινο» φως στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση που απηύθυνε η Nissos Holdings για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Κορρέ. ) Η δημόσια πρόταση δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις ή στον αριθμό προσωπικού, αναφέρει η εταιρεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ συνήλθε την 3η Απριλίου 2018 σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να διατυπώσει αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που απηύθυνε η εταιρεία «NISSOS HOLDINGS (CY) LTD» για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Τα μέλη του ΔΣ διατύπωσαν ομόφωνα την αιτιολογημένη γνώμη ότι:

α) Το προσφερόμενο τίμημα των 5,08 ευρώ/μετοχή της δημόσιας πρότασης εκπληρώνει τις απαιτήσεις του Ν. 3461/2006 και βρίσκεται πάνω από τα όρια του εύρους αξιών που προσδιόρισε η έκθεση του χρηματοοικονομικού συμβούλου.

β) Η επιχειρηματική στρατηγική της NISSOS HOLDINGS για την ΚΟΡΡΕΣ, όπως διατυπώνεται στο πληροφοριακό δελτίο, καθώς και η πρόθεσή του να προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 10.000.000 ευρώ, αποβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά.

γ) Η οποιαδήποτε έκβαση της δημόσιας πρότασης δεν θα έχει ουσιώδη επίδραση στα συμφέροντα της ΚΟΡΡΕΣ και τα στρατηγικά σχέδια της NISSOS HOLDINGS, λαμβανομένου υπόψη ότι κατέχει ήδη ποσοστό 95,01% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της ΚΟΡΡΕΣ, (ποσοστό που της εξασφαλίζει τόσο την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς του άρθρου 27 του ν.3461/2006, όσο και την δυνάμει του άρθρου 17 § 5 του ν. 3371/2005, δυνατότητα διαγραφής των μετοχών της ΚΟΡΡΕΣ από το ΧΑ).

δ) Η δημόσια πρόταση δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις ή στον αριθμό προσωπικού στο βαθμό που δεν θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.