Αίτημα δανεισμού μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 υπέβαλε προσφάτως η διοίκηση της Aegean Airlines, όπως έγινε γνωστό σήμερα, κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου.

Το αίτημα αφορά και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, με την εγγύηση του κράτους να ορίζεται στο 80% για τα δάνεια έως 5 ετών και ύψους έως το 25% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η Aegean έχει αιτηθεί και έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις για δάνειο, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο ισούται με το 11% του κύκλου εργασιών του 2019 (1,3 δισ. ευρώ).

«Η διαδικασία βρίσκεται σε τελικό στάδιο για τη συμφωνία και την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2020, σε μια προσπάθεια θωράκισης των ταμειακών διαθεσίμων και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Aegean ζήτησε και έλαβε χρηματοδοτική στήριξη, ύψους 120 εκατ. ευρώ, από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες. Μέχρι και τα τέλη Ιουλίου είχαν εκταμιευτεί περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr